fbpx
Cancellation of the Bruges concert. We inform you that in agreement with the Concertgebouw and the artists, following difficulties, we are obliged to cancel the concert. Spectators with a ticket for this show will be refunded via the Resident Advisor platform. Thank you for your understanding.
De neo-klassieke piano virtuoos Nils Frahm heeft in 2015 een feestdag op de wereld gebracht: Piano Day valt op de 88-ste dag van het jaar - dat is dit jaar dus 29 maart - omdat een piano 88 toetsen heeft. Een jaarlijks wereldwijd evenement waarbij de piano centraal staat en verder ook de pianisten, componisten, bouwers, stemmers, verhuizers en uiteraard ook de luisteraars. Je kan hierover meer vinden op de site www.pianoday.org
Doeslstelling.Muziek kan je leven sturen, of gewoonweg een gemoedstoestand oproepen. Ze wekt empathie op, ze schrijft een eigen verhaal.
Openheid voor visuele en digitale kunst / Ontdekking van elektronische muziek / Experimenteren en onderdompeling
Het project PIANO DAY 2019 staat op het programma in Rijsel en Berlijn.

Les Artistes

Hior Chronik presenteert zijn aankomend album van op Kitchen Label en delen van zijn recentste “Out of the dust” album. Dit met Marie Awadis op de piano. Een combinatie van cinematografische pianostukken met elektronische ambient-soundscapes.

Hior Chronik is geboren in Athene 1974. Zijn relatie met muziek begon toen hij radio producer werd bij Jazz FM en redacteur bij verschillende muziek magazines.
Zeven jaar geleden begon hij met muziekproductie en de aandacht ging naar minimalistische ambient piano-patronen. Zijn muziek fleurde al verschillende films, documentaires en kunst uitvoeringen op.

with Marie Awadis, Germany
Marie Awadis is een klassiek getrainde pianiste, geboren in Libanon en leeft momenteel in Duitsland. Ze is gekend voor haar diep gevoelige en warme muziek.
Door de jaren heen begon ze muziek te schrijven en haar eigen composities te spelen, haar interesse in Jazz en niet-klassieke muziek, wakkerde deze creativiteit aan.  De laatste vijf jaar is dit haar passie en inspiratie geworden.

Walking Man Series
De Franse pianiste Geraldine Kwik zal haar muzikale serie Walking Man spelen. Deze serie wordt uitgezonden op Youtube sinds 2017.
Haar partituur staat op het scherm: een reeks korte films die ze zelf heeft geschreven en bewerkt uit fragmenten van archieven. Ze studeerde architectuur, fotografie, cinema en regie. Toen ze vier jaar oud was leerde ze muziek en harmonie van haar grootvader, met wie ze een heel nauwe band heeft. Ze studeerde klassieke piano in het conservatorium onder leiding van Vladimir Soultanov. Als componist en geluidsontwerper voor video map shows, wordt haar muziek gespeeld op vele opmerkelijke of historische locaties alsook bij installaties voor digitale kunst.

Duo, Christine Ott & Mat Gab
Piano & Ondes Martenot
Snowdrops is een zij project van het Franse toetsenist duo Mat Gab & Christine Ott (Yann Tiersen, Tindersticks, Foudre !...). Ze zullen Manta Ray (Kraben Rahu) spelen; dit opus is de soundtrack dat ze maakten voor Phuttiphong Aroonpheng's film met dezelfde naam. Deze film won verschillende prijzen waaronder Beste Film in de Orizzonti afdeling op het Venice Film Festival.

AUDIOVISUAL PERFORMANCES
Belgische Student van de Beaux Arts in Doornik in de Digitale Kunsten afdeling, Emmanuel Kowandy is een onafhankelijke grafisch ontwerper en motion designer, hij werkt in verschillende scholen. Scholen die zich toeleggen op de grafische en digitale kunst en met een grote interesse in het uitzenden van beeldmateriaal. Oprichter van het Triii collectief, gecreëerd in 2005, dit multi-artist collectief.